Lisätietoja

Leivotaan lasten vuoksi

Auta leipomalla -päivän tarkoituksena on kannustaa kaikkia koululaisia ympäri Suomen osallistumaan leipomistempauksen toteuttamiseen hyvän asian puolesta. Tuotot ohjataan lyhentämättömänä Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin toimintaan. Varmistetaan yhdessä, että jokaisella lapsella ja nuorella on mahdollisuus keskustella turvallisen aikuisen kanssa.

Milloin leivotaan?

Auta Leipomalla -päivä järjestetään syyskuussa, 16.9.2020, mutta päivään voi osallistua leipomalla myös muina päivinä. Osallistuvat koulut voivat itse päättää, mitä ja kuinka paljon leipoa ja kuinka pitkään myyjäiset kestävät – ehkä muutaman tunnin, tai miksipä ei järjestettäisi kokonaista leivontaan keskittyvää teemaviikkoa? Tehdään yhdessä hyvää leipomalla!

Kuinka herkut myydään?

Leivoksia voidaan myydä vanhemmille ja läheisille kouluissa ja päiväkodeissa. Herkut voidaan myös myydä käyttämällä tilauslomaketta, jolloin lapset vievät tilauksen kotiin Auta Leipomalla -päivänä. Vanhemmat ja esimerkiksi isovanhemmat voidaan myös kutsua kahvittelemaan koululle, jolloin lapsilla on mahdollisuus myydä leipomiaan herkkuja. Voitte itse päättää, mikä tapa sopii teille parhaiten.

Kuka voi leipoa?

Kaikki saavat leipoa! Auta Leipomalla on kuitenkin suunnattu päiväkoti- ja kouluikäisille lapsille sekä nuorille. Aikuiset on kutsuttu osallistumaan ostamalla koululaisten leipomia herkkuja.