Lisätietoja

OSALLISTU HERKULLISEEN AUTA LEIPOMALLA -HYVÄNTEKEVÄISYYSTEMPAUKSEEN

Leivo, myy ja auta. Nämä kolme sanaa kuvaavat parhaiten, mistä tempauksessa on kyse. Hyväntekeväisyystempauksen idea syntyi Tanskassa ja siellä se onkin nykyään maan suurin tapahtuma.

Nyt on Suomen vuoro leipoa ja auttaa. Lähde mukaan tukemaan Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin toimintaa leipomalla yhdessä lasten ja nuorten kanssa. Tempauksella on tarkoitus kerätä lahjoituksia hyvään tarkoitukseen. Lasten leipomat herkut myydään heidän vanhemmilleen sekä perheenjäsenille, jotka osallistuvat esimerkiksi kouluissa ja päiväkodeissa järjestettäviin tilaisuuksiin.

Osallistuminen on helppoa ja voitte suunnitella tempauksen haluamallanne tavalla. Haluamme Auta leipomalla -tempauksella olla yhdessä kanssasi innostamassa lapsia leipomiseen ja kannustamassa heitä hyvän tekemiseen – muiden lasten ja nuorten auttamiseen.

 

MILLOIN LEIVOTAAN?

MLL:n Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin hyväksi voi halutessaan leipoa vaikka ympäri vuoden!

Tämän vuoden Auta leipomalla -päivä järjestetään torstaina 6.10.2022. Jos teille kuitenkin sopii jokin toinen päivä paremmin, voitte toteuttaa tempauksen myös silloin. Voitte myös valita, leivotteko pari tuntia, yhden päivän vai järjestättekö kenties tempauksen toistuvasti useampana kuukautena.

 

LEIVONNAISTEN MYYNTI

Voitte itse ideoida mikä on teille paras tapa myydä leivonnaiset. Sopisiko teille esimerkiksi kutsua lasten vanhemmat ja perheenjäsenet kouluun tai päiväkotiin, ja myydä heille kahvia leivonnaisten kera? Vai olisiko teille sopivampi tapa myydä herkut myyntikojuista, alueellanne järjestettävässä tapahtumassa tai vaikka torilla?

 

MYYNTITUOTOT LASTEN JA NUORTEN PUHELIMEN JA CHATIN TUKEMISEEN

Leivonnaisten myynnistä saadut myyntituotot lahjoitetaan MLL:n Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin tukemiseen. Lahjoitusten avulla MLL pystyy vastaamaan mahdollisimman monen lapsen ja nuoren yhteydenottoon, kouluttamaan uusia vapaaehtoisia ja pitämään puhelut jatkossakin lapsille ja nuorille maksuttomina.

 

MAKSUTON LEIVONTAPAKETTI KOULUILLE JA PÄIVÄKODEILLE

Yhteistyökumppanimme tarjoavat kaikille 10.9.2022 mennessä mukaan ilmoittautuneille päiväkodeille, kouluille, iltapäiväkerhoille ja yhdistyksille yhden maksuttoman leivontapaketin. Pieni leivontapaketti sisältää perusaineita, kuten jauhoja ja sokeria, leivontaan ja sitä voi täydentää valitun reseptin tarpeisiin itse.

Saat myöhemmin tiedon, mistä voit noutaa maksuttoman leivontapaketin.

 

LEIPOMISINSPIRAATIOTA KOKO VUODEKSI

Leivontapaketti sisältää perusaineiden lisäksi reseptivihon, josta löytyy inspiraatiota leipomiseen monien hyvien reseptien, ohjeiden ja leivontavinkkien muodossa.

 

Myyntituottojen tilittäminen MLL:lle


Voitte valita seuraavista tavoista teille sopivan:

  • Voitte pyytää leivonnaisia myydessänne ostajaa maksamaan ostoksensa MobilePaylla MLL:n numeroon 24233 tai tilisiirtona MLL:n lahjoitustilille FI64 5789 5420 0200 05. Maksun yhteydessä ostajan tulee lisätä viite-kenttään teille sähköpostilla myöhemmin ilmoitettava viitenumero, jonka avulla maksut saadaan kertymään osaksi lahjoitussummaanne. Ehkä ostajalle voisi antaa ostosten mukana pienen muistilapun, josta hänen on helppo löytää maksutiedot myöhemmin?
  • Voitte halutessanne myös pyytää leivonnaisia myydessänne ostajaa maksamaan ostoksensa käteisellä ja tilittää myyntitapahtuman jälkeen itse koko myyntisumman kerralla joko MobilePaylla MLL:n numeroon 24233 tai tilisiirtona MLL:n lahjoitustilille FI64 5789 5420 0200 05. Muistakaa myös tällöin lisätä viite-kenttään sähköpostilla saamanne viitenumero, jonka avulla maksut saadaan kertymään osaksi lahjoitussummaanne.

 

Lasten ja nuorten puhelin ja chat

Lapset ja nuoret voivat soittaa lasten ja nuorten puhelimeen koko maassa joka päivä ja puhelu on soittajalle maksuton. Chat-palvelu on auki useana päivän viikossa ja nettikirjeen voi kirjoittaa milloin vain. Lapselle tai nuorelle vastaa vapaaehtoinen aikuinen, jolla on aikaa kuunnella.

 

Lasten ja nuorten puhelimessa ja chatissa voi kysyä tai keskustella luottamuksellisesti mistä tahansa itseä mietityttävästä asiasta. Aikuiset päivystäjät ovat vaitiolovelvollisia. Lasten ja nuorten puhelimen puheluja ei nauhoiteta.

 

Palvelu saa lapsilta ja nuorilta kiitosta kiireettömyydestä ja siitä, että päivystäjät suhtautuvat kaikenlaisiin huoliin ja tunteisiin arvostaen. Tarvittaessa lapsi tai nuori autetaan ammatillisen avun piiriin.

 

Lasten ja nuorten puhelin 116 111
maanantaista perjantaihin kello 14–20
lauantaisin ja sunnuntaisin kello 17–20

 

Lasten ja nuorten chat www.nuortennetti.fi
sunnuntaista keskiviikkoon kello 17–20