Usein kysyttyä

 

OLISIN ILMOITTANUT PÄIVÄKOTIMME MUKAAN LEIPOMISKAMPANJAAN. MITEN ILMOITTAUTUMINEN TAPAHTUU?

Tapahtumaan ilmoittautuminen onnistuu vuonna 2022 Lyytin kautta, tästä napsauttamalla. Verkkosivun kautta ilmoittautuneet päiväkodit ja koulut voivat halutessaan tilata maksuttoman leivontapaketin sisältäen perustarpeita leivontaan (leivontapaketti ei sisällä kaikkia tarvittavia ainesosia vaan sitä on tarkoitus täydentää itse kustantamin ainesosien). Kaikki ilmoittautuneet saavat ilmoittautujakohtaisen viitenumeron, jota käytetään tapahtuman jälkeen tilittäessä tempauksesta kertyneet myyntituotot Mannerheimin Lastensuojeluliitolle. Auta Leipomalla-hyväntekeväisyystempauksen lahjoitukset ohjataan Lasten ja Nuorten puhelimeen ja chattiin, jonne kuka tahansa lapsi tai nuori voi soittaa vuoden jokaisena päivänä jutellakseen mistä aiheesta tahansa.

 

MIKÄ AJATUS ON TEMPAUKSEN TAKANA?

Auta leipomalla-tempaus järjestettiin vuonna 2021 ensimmäistä kertaa Suomessa, ja vuonna 2022 tempaus tulee taas! Tanskassa tapahtuma on järjestetty jo monen vuoden ajan ja se on siellä koko maan suurin yksittäinen tapahtuma. Tempauksen ideana on yksinkertaisesti se, että lapset leipovat, tuotteet myydään ja tuotot lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen, MLL:n Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin hyväksi.

 

VOINKO LEIPOA JONAKIN TOISENA AJANKOHTANA KUIN ILMOITETTUNA AUTA LEIPOMALLA-PÄIVÄNÄ?

Ehdottomasti. Voit leipoa silloin, kun sinulle sopii parhaiten. Auta leipomalla-päivää vietetään 6. lokakuuta 2022, mutta leipoa voi toki toisena ajankohtana, jos se sopii ryhmällesi paremmin. 

 

ONKO OLEMASSA RAJOITTEITA LEIPOMISEN SUHTEEN? VOINKO LEIPOA MITÄ TAHANSA?

Ei ole olemassa mitään rajoitteita leipomiseen liittyen. Voitte leipoa mitä ikinä tekeekään mieli! Tärkeintä on, että pidätte hauskaa ja muistatte myös koemaistaa leipomanne herkut.  

 

MISSÄ VAIHEESSA SAAMME OSALLISTUJAKOHTAISEN VIITENUMERON? 

Tulet saamaan oman viitenumerosi sähköpostitse lähiaikoina. Numeroa käytetään viitenumerona lahjoitusta tehdessä joko tilisiirron yhteydessä MLL:n lahjoitustilille FI64 5789 5420 0200 05 tai MobilePaylla numeroon 24233. MobilePaylla tilittäessä viitenumero lisätään viestikenttään, jonka avulla maksut saadaan kertymään osaksi teidän ryhmänne lahjoitussummaa.

 

MISTÄ SAAN VIITENUMERONI?

Saat ilmoittautujakohtaisen viitenumerosi Mannerheimin Lastensuojeluliiton lahjoittajapalvelun lähettämästä infokirjeestä, joka on otsikoitu ”Auta leipomalla hyväntekeväisyystempaus on pian täällä”.  Viitenumero on kuuden numeron pituinen, esim. 100100.  Voit myös pyytää MLL:ää lähettämään viitenumeron uudelleen ottamalla yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen lahjoittajapalvelu(at)mll.fi.  

 

EN OLE SAANUT VIITENUMEROA TAI OHJEITA TEMPAUKSEEN.

Ota yhteys MLL:n lahjoittajapalveluun lahjoittajapalvelu(at)mll.fi niin lähetämme sinulle viitenumeron ja ohjeita sisältävän infokirjeen uudelleen.   

 

MITEN LEIPOMISTEMPAUKSEN MYYNTITUOTOT TILITETÄÄN?

Jotta pystymme tempauksen jälkeen loka-marraskuussa kertomaan teille MLL:n Lasten ja nuorten puhelimelle ja chatille keräämänne lahjoitussumman, pyydämme teitä käyttämään myyntituottoja tilittäessänne omaa viitenumeroanne.  On kaksi vaihtoehtoa tilittää myyntituotot: 

Vaihtoehto 1.  Voitte pyytää leivonnaisia myydessänne ostajaa maksamaan ostoksensa MobilePaylla MLL:n numeroon 24233 tai tilisiirtona MLL:n lahjoitustilille FI64 5789 5420 0200 05. Maksun yhteydessä ostajan tulee lisätä viitekenttään oma viitenumeronne, jonka avulla maksu saadaan kertymään osaksi lahjoitussummaanne. MobilePaylla maksaessa viitenumero syötetään viestikenttään.

Vaihtoehto 2.  Voitte halutessanne pyytää leivonnaisia myydessänne ostajaa maksamaan ostoksensa käteisellä ja tilittää myyntitapahtuman jälkeen itse koko myyntisumman kerralla, joko MobilePaylla MLL:n numeroon 24233 tai tilisiirtona MLL:n lahjoitustilille FI64 5789 5420 0200 05. Muistakaa myös tällöin lisätä viitekenttään oma viitenumeronne, jonka avulla tiedämme lahjoituksen tulleen teiltä.     

 

MIKSI VIITENUMEROA PITÄÄ KÄYTTÄÄ TILITTÄESSÄ MYYNTITUOTOT MLL:LLE?

Viitenumeron avulla voimme selvittää, keneltä lahjoitus on tullut. Jos MobilePay-lahjoituksesta tai tilille tehdystä lahjoituksesta puuttuu ryhmän kuusinumeroinen viite, emme voi sitä kohdistaa osaksi oikean ryhmän myyntituottoa.

 

ONKO LEIVONTA-AINEPAKKAUS TULOSSA KAIKILLE OSALLISTUJILLE? IHANA PÄÄSTÄ OSALLISTUMAAN!

Pieni leivonta-ainepakkaus toimitetaan mukaan ilmoittautuneille kouluille, päiväkodeille ja yhdistyksille, 1 kpl per osallistuja. Pakkauksen ei ole tarkoitus kattaa kaikkia leipomiseen tarvittavia ainesosia vaan toimia inspiraation lähteenä omaa tempausta suunnitellessa. Hyväntekeväisyystempauksen pienistä resursseista johtuen pakkausta ei voida toimittaa mukaan ilmoittautuneille yksityishenkilöille, perheille tai yrityksille. 

 

MIKSI LÄHETÄTTE LEIVONTA-AINEPAKKAUKSIA KOULUILLE JA PÄIVÄKODEILLE?

Leivonta-ainepakkauksen on ajateltu olevan pieni lahja hyväntekeväisyystempaukseen osallistuville lapsille ja nuorille. Pakkauksen ideana siis ole kattaa leipomisen kuluja vaan enemmänkin olla hyväntahdon ele ja inspiraation lähde. Pakkauksessa mukana tulleita aineosasia täydennetään omilla hankinnoilla sen jälkeen, kun on päätetty mitä halutaan leipoa. 

 

ILMOITIN PERHEENI MUKAAN TAPAHTUMAAN JA LEIVOMME LASTEN KANSSA KOTONA. ONKO TARKOITUS, ETTÄ ITSE KUSTANNAMME LEIVONNAISTEN AINESTEN HINNAN JA VALMIIN LEIVONNAISTEN OSTAJA TILITTÄÄ PYYDETYN OSTOHINNAN MLL:LLE?

Ihan mahtavaa kuulla, että osallistut perheesi kanssa Auta leipomalla-hyväntekeväisyystempaukseen! Hyväntekeväisyystempaukseen voi osallistua haluamallaan tavalla ja lahjoittajaa haluamansa summan MLL:n Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin tueksi. Kouluissa ja päiväkodeissa leivonnaiset on ehkä luontevinta myydä päivän päätteeksi lapsiaan hakeville vanhemmille, mutta myös kotioloissa leipominen ja auttaminen onnistuu. Kotona leivotut leivonnaiset voidaan joko syödä itse tai myydä eteenpäin, vaikkapa sukulaisille tai naapureille. Voitte tietenkin olla myymättä herkut ja syödä ne kotona perheen kesken ja leipomispäivän päätteeksi lahjoittaa haluamanne summa suoraan MLL:lle tukeaksenne Lasten ja Nuorten puhelinta ja chattia. 

 

MIKSI PERHEET EIVÄT SAA LEIVONTA-AINEPAKKAUSTA?

MLL:llä on pienet resurssit emmekä pysty näitä pakkauksia itse kustantamaan. Leivonta-ainepakkauksen sisältö on vastaanotettu lahjoituksina yhteistyökumppaneiltamme. Leivonta-ainepakkauksen ei ole tarkoitus kattaa leipomiskuluja, vaan sen on ajateltu olevan pieni lahja koululaisille, ja tuovan lisäinspiraatiota leivontatempauksen suunnitteluun. Pakkaus ei ole rahallisesti arvokas, se sisältää leipomiseen tarvittavia perusaineita kuten jauhoja, sokeria ja rasvaa. Rajallisista resursseistamme johtuen olemme joutuneet tekemään päätöksen, että lähetämme kouluihin ja päiväkoteihin, joissa on paljon leipovia lapsia. 

 

VOIKO YRITYS SAADA LEIVONTA-AINEPAKKAUKSEN?

Leivonta-ainepakkauksia voidaan pienistä resursseista johtuen lähettää vain kouluille ja päiväkodeille, 1 kpl per osallistuja riippumatta osallistujamäärästä. Ikävä kyllä pakkauksia ei voida lähettää tempaukseen osallistuville perheille, yksityishenkilöille tai yrityksille.    

 

OSALLISTUMME AUTA LEIPOMALLA-TEMPAUKSEEN. PÄIVÄKOTIMME ON KAKSIKIELINEN JA TÄMÄ ESIKOULU TOIMII RUOTSIKSI. ONKO MITÄÄN MAHDOLLISUUKSIA SAADA KAIKKEA MATERIAALIA RUOTSIKSI?

Auta leipomalla- sivustolla on ruotsinkielistä leivonnaisten myyntiä tukevaa materiaalia, kuten kirjanpitolomake, juliste sekä diplomi. Löydät ne osiosta Materiaalit.  

 

VOINKO SAADA KAKSI LEIVONTA-AINEPAKKAUSTA?

Ikävä kyllä se ei ole mahdollista, leivonta-ainepakkauksia lähetetään vain 1 kpl/osallistuja ryhmän henkilömäärästä riippumatta.  

 

MITÄ LEIVONTASETTI SISÄLTÄÄ? 

Vuoden 2022 leivonta-ainepakkauksen sisällöstä tiedotamme myöhemmin tänä vuonna, kun yhteistyökumppanimme selviävät. Vuonna 2021 leivonta-ainepakkaus sisälsi kuiva-aineita, kuten sokeria, leivontakoristeita, ja jauhoja, sekä juoksevaa margariinia.

 

OLEMME PÄIVÄKOTIMME LASTEN KANSSA OSALLISTUMASSA AUTA LEIPOMALLA -TAPAHTUMAAN, JA TARKOITUS ON TOTEUTTAA PÄIVÄ JO ENNEN ILMOITETTUA AUTA LEIPOMALLA-PÄIVÄÄ. NYT RUPESIMME VAIN MIETTIMÄÄN, ETTÄ EHTIIHÄN LEIVONTAPAKETTI SAAPUA MEILLE ENNEN SITÄ?

Leivonta-ainepakkaukset pyritään toimittamaan hyvissä ajoin ennen varsinaista Auta leipomalla-päivää, jotta myös ennen ko. päivää leipovat ehtivät hyödyntää leivonta-ainepakkauksen sisältämät ainesosat. 

 

JA ONKO TOSIAAN NÄIN KUTEN SÄHKÖPOSTIN VAHVISTUSVIESTISSÄ OLI, ETTÄ ILMOITTAUTUNEESEEN YKSIKKÖÖN LÄHETETÄÄN VAIN YKSI TUOTEPAKETTI? ONHAN SIINÄ HUOMIOITU OPPILASMÄÄRÄ SIINÄ TAPAUKSESSA? 

Pienistä resursseistamme johtuen paketteja voidaan toimittaa vain yksi kappale per koulu tai päiväkoti, leipojamäärästä riippumatta. Leivonta-ainepakkauksen on ajateltu enemmänkin olevan pieni lahja hyväntekeväisyystempaukseen osallistuville, eikä sen ideana ole kattaa leipomiskustannuksia vaan tuovan lisäinspiraatiota leipomistempauksen suunnitteluun. Reseptivihko sisältää yhteistyökumppanimme luomia reseptejä tempausta varten, mutta toki voitte leipoa mitä ikinä haluatte. Toivottavasti tempauksestanne tulee oikein onnistunut! 

 

HEI JA KIITOS HIENOSTA TAVASTA OLLA MUKANA JA AUTTAA NUORIA. MILLAINEN LEIVONTASETTI SIIS ON? MITÄ SIITÄ ON TARKOITUS LEIPOA? KUINKA SUURI OPPILASMÄÄRÄ VOI OSALLISTUA? KOULUMME ON AIKA ISO JA ILMOITIN MEILTÄ KOLME RYHMÄÄ MUTTA VOIMME OSALLISTUA ISOMMALLAKIN MÄÄRÄLLÄ, JOS SE ON MAHDOLLISTA.

Auta leipomalla-tempaus järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa Suomessa. Tanskassa tapahtuma on järjestetty jo monen vuoden ajan ja se on siellä koko maan suurin yksittäinen tapahtuma. Tempauksen ideana on yksinkertaisesti se, että lapset leipovat, tuotteet myydään ja tuotot lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen. Auta leipomalla-sivustolla löytyy valmiita reseptejä, mutta näitä ei ole tietenkään pakko käyttää. Vain mielikuvitus on rajana leipomiseen liittyen.  Leivonta-ainepakkaus sisältää tempauksessa mukana olevan yhteistyökumppanimme tuotteita. Ikävä kyllä meillä ei ole vielä tällä hetkellä tarkkaa tietoa paketin sisällöstä, mutta sen ei ole tarkoituskaan kattaa kaikkia leipomiseen tarvittavia ainesosia vaan enemminkin toimia inspiraation lähteenä omaa tempausta suunnitellessa. Lisäksi settejä voidaan toimittaa vain yksi per ilmoittautunut koulu tai päiväkoti, riippumatta siitä, montako lasta on osallistumassa tempaukseen. Leivonta-ainekset kustannetaan näin ollen lähes kokonaisuudessaan itse.   Osallistumismäärään ei ole olemassa mitään rajoitteita ja myös itse hyväntekeväisyystempaus voidaan järjestää monella tapaa. Koulussa leivotaan vaikkapa kotitaloustunnilla, jonka jälkeen leivonnaiset on mahdollista myydä kahviossa tai erillisissä myyjäisissä.   

 

YMMÄRSINKÖ OIKEIN, ETTÄ LEIVONTA-AINEPAKKAUSTA EI SAA, JOS ILMOITTAUTUU MUKAAN VASTA MYÖHEMMIN SYKSYLLÄ?

Kyllä, se pitää paikkansa. Voimme lähettää leivonta-ainepakkauksen vain niille päiväkodeille ja kouluille, jotka ilmoittautuvat mukaan 10.9.2022 mennessä. Syy tähän on se, että saamme leivonta-ainesosia lahjoituksina vain tietyn määrän ja pakkausten lähetyksestä vastaa yhteistyökumppanimme. Leivonta-ainepakkaukset sisälsivät edullisia kuiva-aineksia leipomiseen, ja pakkausta on tarkoitettu täydennettävän itse kustannetuin ainesosin. Leivonta-ainepakkauksen idea oli enemmänkin olla pieni lahja sekä inspiraation lähde hyväntekeväisyystempaukseen osallistuville lapsille, eikä kattaa leipomiskustannuksia. 

 

OLEMME JO PITÄNEET OMAN LEIPOMISTEMPAUKSEMME MUTTA NYT EN LÖYDÄ TILITYSTIETOJA JA RYHMÄNI OMAA VIITENUMEROA.

Tilitystiedot ja osallistujakohtaiset viitenumerot on lähetetty kaikille osallistujille siihen sähköpostiosoitteeseen, jonka on ilmoittanut osallistumisen yhteydessä. Jos et löydä saamaasi sähköpostiviestiä, voit tarkistaa tilitysohjeet tempauksen kotisivulta Lisätietoa-osiosta, tai olemalla yhteydessä lahjoittajapalvelu(at)mll.fi.    

 

OSALLISTUIMME LUOKKANI KANSSA AUTA LEIPOMALLA -KAMPANJAAN. TILITYKSET TEHTIIN SUORAAN MOBILE PAYLLA ILMAN VIITETTÄ. MITEN SAISIN TIETOONI KERÄÄMÄMME SUMMAN, JOTTA VOISIN SEN KERTOA OPPILAILLE JA HUOLTAJILLE?

Emme pysty yksilöimään juuri teidän myyjäisistänne tulleita lahjoituksia, jos niissä ei ole ollut antamiemme tilitysohjeidemme mukaisesti viitenumeroa viestikenttään kirjoitettuna. Toivottavasti saitte myös hyödynnettyä Auta leipomalla-sivulla Materiaalit -osiosta löytyvää kirjanpitolomaketta myynnin seuraamiseksi myyjäisten aikana. 

 

OSALLISTUIMME LUOKKANI KANSSA AUTA LEIPOMALLA-TEMPAUKSEEN. LUOKKA ON TIETYSTI HURJAN KIINNOSTUNUT SIITÄ, PALJONKO SAIMME TEMPAUKSELLAMME KERÄTTYÄ VAROJA. JA TIETYSTI MYÖS, MITÄ KAIKKEA RAHALLA ESIMERKIKSI SAADAAN AIKAAN.

Tempaukseen on voinut osallistua joko 6.10. tai jonakin muuna itselle sopivana päivänä. Moni osallistuja leipoi jo ennen lokakuun 6. päivää, ja vielä useampi leipoo myöhemmin vuoden aikana. Tästä syystä emme vielä tiedä keräyksen loppusummaa, koska tempaukseen voi osallistua itselle sopivana ajankohtana. MLL tulee lähettämään tempaukseen osallistuneille tiedon tähän mennessä kerätystä summasta lokakuun lopussa ja myöhemmin uudelleen, kun suurin osa ilmoittautuneista on leiponut. Tempauksella kerätty summa korvamerkitään MLL:n Lasten ja nuorten puhelimeen ja chattiin, jossa varoja tarvitaan palvelujen ylläpitämiseen ja kehittämiseen. Lahjoitusten avulla pystymme kouluttamaan uusia vapaaehtoisia vastaamaan lasten ja nuorten puheluihin ja chatteihin, sekä kattamaan soittajille maksuttomien puhelujen kuluja. Lisäksi lahjoitusten avulla pystyimme myös tänä syksynä laajentamaan chatin aukioloaikoja.